Ayurvedische massage - Atelier Rebalance
639
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-639,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Ayurvedische massage

Ayurvedische massage

rebalans voor de levenskunstenaar

De Ayurvedische massage wordt ingezet ter ontspanning en bij het behandelen van diverse ziektebeelden. Het helpt de herstelprocessen van je lichaam en geest te reactiveren. De techniek bestaat uit strijkingen en lichte knedingen die de energiepunten (marma punten) in balans brengen. Er wordt gebruik gemaakt van warme olie en je lichaam en hoofd worden gemasseerd.

 

ayurvedische-massage

ayurvedische-massage-rug

Voor aanvang van de Ayurvedische massage zal d.m.v. een vragenlijst, jouw geboorte constitutie en jouw huidige constitutie vastgesteld worden. Deze vragenlijst wordt per e-mail naar je toegestuurd, waarvan je jouw score mee mag nemen naar je behandeling. Aan de hand van de score stellen wij vast waar je uit balans bent. In overleg met jou passen wij hier de massagebehandeling en olie (eigen gemaakte kruidenolie) op aan.

 

De Ayurvedische massage heeft de volgende effecten:

 

  • Het activeren van het lymfesysteem en de bloedsomloop
  • Het bestrijden van stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • De bewustwording van het lichaam
  • Verlichting van de spierspanning
  • Herstel van vitaliteit van lichaam en geest

 

Ayurveda in een notendop:

 

  • De Ayurveda (een traditionele geneeswijze uit India) kan vertaald worden als “wetenschap van het leven”.
  • De Ayurveda ziet het lichaam niet los van geest en natuur. De Ayurveda geeft een eigen betekenis aan het begrip energie, die aanwezig is in de geest en in de gehele kosmos.
  • De Ayurveda is een holistische benadering, die voortkomt uit oude tradities en uitgaat van een totaalbenadering van de onevenwichtigheid (ziekte). Zij probeert deze onevenwichtigheid te herstellen of te voorkómen door de ‘energieën’ in lichaam en geest in balans te brengen en te houden. Dit gebeurt met gebruikmaking van de inzichten rond de werking van de drie doshas: Kapha, Pitta en Vata. Deze doshas vertegenwoordigen met elkaar alle basiselementen; aarde, water, vuur, lucht en ether.

 

ayurvedische-massage-buik